یک جمعه ی به یاد ماندنی در کاشان
عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد!
نشریه فرانسوی "شارلی ابدو" با اسائه ی ادب به پیامبر مهربانی ها و انتشار کاریکاتوری موهن ، موجبات رنجش خاطر دو میلیارد مسلمانان جهان را فراهم آورد. آنچه که اتّفاق افتاد نشان دهنده ی اوج بغض و کینه دشمنان قسم خورده ی اسلام بود. این عمل مجرمانه که در قالب آزادی بیان انجام گرفت، برای طراحان صهیونیستی اش هیچ سودی نداشت و جهان اسلام را به خود آورد و به سوی وحدت و یکپارچگی سوق داد. توحید، نبوت ، معاد، قرآن ، قبله ... وجوه مشترک مسلمانان جهان است و وجود مقدس اشرف انبیا محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم محبوب ترین شخصیت جهان اسلام است. بنا به نص صریح قرآن خدا و فرشتگان و انسان های کمال یافته همواره بر او درود می فرستند و وجود او مایه ی رحمت عالمیان است.
پیامبر گرامی اسلام(ص) با خلق و خوی بهشتی و منش آسمانی و مدیریت متعالی خود تمدنی بزرگ را در جهان پایه گذاری کرده است و این تمدن آسان یاب نبوده تا با یک توهین بی ادبانه و کاریکاتوری سخیف و زننده از میان برود..پیامبردوست داشتنی اسلام، با اراده ای مصمم در اصلاح نسل و حرث آدمیان کوشیده ونظام فردی و اجتماعی مترقی ووالایی را پایه گذاری کرده است. انقلابی که او برپا کرد و طرح نویی که بنیان نهاد، یاران اندک او را به جمعیت دو میلیاردی امروزین رسانید. البته این موفقیت بزرگ به برکت اخلاص و پایمردی و صبوری وی بوده است. 23 سال نیز در این راه رنج برد. حتی خاکستر بر سرش ریختند و دندانش را شکستند و جراحت ها بر او وارد کردند و نقشه ی ترور او را کشیدند. و اگر توطئه های فراوان اشرار قوم یهود نبود، جهان امروز شکل دیگری پیدا می کردو به جز خدای متعال پرستیده نمی شد. این اقدام مجرمانه ی مزدوران شارلی ابدو، نشان داد که آزادی بیان مورد نظر نظام لیبرال دموکراسی هیچ حد و مرزی ندارد و ارزش هایش به پشیزی نمی ارزد و جهانی سازی آمریکایی طرحی پوشالی بیش نیست زیرا نکیه گاه محکمی ندارد .
نماز جمعه ی کاشان مصلای حضرت بقیت الله (عج) کاشان دردشت سیلک واقع شده است....
نماز جمعه ی کاشان
مصلای حضرت بقیت الله (عج) کاشان دردشت سیلک واقع شده است. وقتی انبوه جمعیت مردم از شهر خارج می شوند و به این مکان مقدس روی می آورند، صحرای عرفات در ذهن ها تداعی می شود به ویژه با بازگشت مردم، این احساس قوی تر می شود. بی جهت نیست که نماز جمعه را حج فقرا نامیده اند. شگفتی این است که مصلا عمری حدود دو سال دارد و هنوز ساخت آن به مرحله ی پایانی خود نرسیده است و نیازمند کمک های مالی انسان های خیر اندیش است تا به کمال خود دست یابد. از طرف دیگربسیاری از اهالی، محله دوست هستند و چنانچه به اختیار خودشان باشد حاضر نیستند به جز محله ی اجدادی درجای دیگری قدم بگذارند. با این وصف مصلای بقیت الله(عج) آن چنان معنویتی دارد که دل ها را با قوت تمام مجذوب خود می کند و این مرهون نفس ربانی و گرم نماینده ی ولی فقیه و امام جمعه محبوب این کهن شهرجهان ، حضرت آیت الله نمازی دامت برکاته است. گفتنی است که کاشان تنها شهری است که ولی فقیه در آن نماینده دارد. هر استانی یک نماینده ی ولی فقیه دارد که در مرکز استان مستقر است.آیت الله نمازی نماینده ی مجلس خبرگان رهبری نیز می باشند. فرزند ایشان حجت الاسلام والمسلمین حاج حسن نمازی نیز نمایندگی مردم ارومیه را در مجلس خبرگان رهبری بر عهده دارند؛ ایشان در تاریخ 20 اسفند1385 در شورای اداری فرمانداری کاشان می فرمودند: حاج آقا وقتی تصمیم گرفتند به کاشان بیایند، به شهرستانی بودن یا مرکز استان بودن آن نگاه نکردند بلکه روی دارالمؤمنین بودن کاشان تأکید داشتند.
مهمانان نماز جمعه ی کاشان
نماز جمعه ی هفته اول بهمن ماه امسال کاشان مهمانان ویژه ای نیز داشت . تعداد 12 نفر از جوانان تازه مسلمان کشورهای آمریکای لاتین که هم اکنون در حوزه علمیه ی قم تحصیل می کنند، به نماز امده بودند و دو نفر به نمایندگی از آنان در میان دو نماز به زبان اسپانیولی سخنرانی کردند که یکی از مبلغان جوان کاشانی که عهده دار سفارت فرهنگی در آمریکای لاتین است و خود نیز پیش از خطبه ها گزارش جالبی را ارائه کرد، به ترجمه ی سخنرانی ها آن ها پرداخت. اطلاعات ارزشمندی در اختیار نمازگزاران قرار گرفت. فراگیر شدن پیام های اسلام در جهان نور امید را در دل مؤمنان روشن تر ساخت.
موضوع خطبه های نماز جمعه
حضرت آیت الله نمازی با وجود جراحت های جنگ تحمیلی که به خصوص سینه و حنجره ی ایشان را تحت تأثیر قرار داده است . با نشاط تمام، خطبه ها ی نماز جمعه و مجالس تفسیرقرآن را به زبانی که قابل دریافت عمومی باشد عرضه می دارند.
در خطبه ی اول که ادامه ی مباحث گذشته بود به موضوح حبس نفس پرداختند و مردم را به مدیریت مطلوب هواهای نفسانی فرا خواندند و به سوی تقوا و پرهیزگاری دعوت نمودند.فرمودند: تقوا تنها عنصری است که هر فرد و هر جامعه را از تهدیدات و خطرات و از حرکت به سوی شقاوت و بیچارگی و آلودگی، از مفاسد اخلاقی، مفاسد سیاسی، مفاسد اجتماعی، مفاسد مدیریتی، حفظ میکند. تقوا تنها عامل سعادت انسان است. بعد از کتاب بحارالانوار جلد 67، صفحه 71 این حدیث را به نقل از امام صادق علیه السلام آوردند: مَا کَانَ عَبْدٌ لِیَحْبِسَ نَفْسَهُ عَلَى اللَّهِ إِلَّا أَدْخَلَهُ الْجَنَّةَ؛ یعنی حبس نفس، بازداشت کردن هوای نفس عامل ورود در بهشت است.
در ادامه با نقل حدیث و روایت از پیامبر مکرم اسلام و امیرالمؤمنین علی علیه السلام به شرح و بسط این موضوع پرداختند و ابعاد گوناگون آن را رمز گشایی نمودند.
در خطبه ی دوم به ماجرای نشریه ی شارلی ابدوی فرانسه و دست های پشت پرده ی آن پرداختند و آن را طراحی سازمان جاسوسی اسرائیل و سازمانهای صهیونیستی و غربی دانستند که با هدف مشوش و آلوده نشان دادن چهره ی اسلام به اجرا درآمده است. زیرا جوانان غربی، دانشجویان و تحصیلکردهها و افکار عمومی آرام آرام به دلیل جنایاتی که در آمریکا و اروپا صورت می گیرد عصبانی و ناراحت هستند و اسلام را تنها راه نجات و سعادت بشر تشخیص داده اند، رهبران غربی نگران توسعه اسلام در جهان غرب هستند . بعد به مصادیق این موضوع اشاره کردند و گفتند:
فروش کتابهای اسلامی روبه افزایش است. رهبر سابق حزب جبهه ملی فرانسه آقای ژان ماری لوپی میگوید عملیات تروریستی پاریس با چراغ سبز دولت فرانسه صورت گرفته است و ردپای سرویس های مخفی غربی قابل مشاهده است. این ماجرا یادآور یازدهم سپتامبر سال 2001 میباشد. شهردار آنکارا که یکی از شهرهای بزرگ ترکیه است مصاحبه کرده و گفته سازمان جاسوسی اسرائیل موساد در این ماجرا دست داشته است، به مجرد اینکه این مصاحبه منتشر شد او را تهدید به ترور کردند. هدف از این پروژه ساختگی جلوگیری از رشد فزاینده اسلام در میان اروپاییهاست. این ها میخواهند جلوی رشد اسلام را بگیرند. پس از ماجرای تروریستی پاریس حملات بی سابقهایی توسط نیروهای امنیتی فرانسه، آلمان، بلژیک، انگلیس و ایتالیا علیه مسلمانان شروع شد، در جنوب شرقی فرانسه یک مسلمان با هفده ضربه چاقو به دست افراد ناشناس کشته شد. مسلمانان برای پیشگیری از توطئه دستگاه های جاسوسی تظاهرات کردند و در کشورهای اروپایی به خصوص در پاریس و فرانسه. ترور را محکوم کردند.
اتفاقاً همان روزهای اولی که در دو هفته پیش این کار را کردند در رسانهها آمد که یک خانم هنرپیشه آمریکایی مسلمان شد، به دلیل همین حملهایی که این ها به نشریه شارلی کردند و بازتاب ها و مانورهایی که دادند، این باعث فهم شد که چه خبر است، وقتی اسلام را مطالعه کرد، دید آرزوی بشر در همین جاست، آمال انسان ها در اسلام است و بعد از آن عده زیادی هم آرام آرام آگاه میشوند و مسلمانان در کشورهای اروپایی متهم ساختن مسلمانان را به حمله عیله نشریه شارلی محکوم کردند، تظاهرات کردند، اسلام هراسی را محکوم کردند و تظاهرات گستردهایی را به راه انداختند، این ها عصبانی شدند. نشریه صهیونیستی شارلی برای انتقام گیری از مسلمانان اقدام به چاپ یک کاریکاتور توهین آمیز علیه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله کردند.
حال مسخرهتر از همه ی این کارهای وحشیانه، آن ها ادعا کردند این اقدام به عنوان دفاع از آزادی عقیده انجام شده است. یعنی چه؟ آزادی عقیده این است که شما رهبر یک میلیارد و ششصد هفتصد میلیون مسلمان در دنیا را به استهزا بکشید. این آزادی عقیده است؟! پس چرا وقتی یک نفر در اروپا مسئله هولوکاست را زیر سوال میبرد او را بدون سر و صدا خفه و نابود میکنید؟ در صورتی که،چندی قبل ، یکی از کارمندان عضو این نشریه اقدام به چاپ یک کاریکاتور ضد صهیونیستی کرد ، فوراً او را اخراج کردند، خوب اگر آزادی عقیده است چرا او را اخراج کردید؟!
آقای چامسکی یک دانشمند و اندیشمند سیاسی و استاد دانشگاههای آمریکاست او در مورد این قضیه اظهارنظر کرده در یک یادداشت اعلام کرده است حادثه پاریس ریاکاری غرب را آشکار کرد، رفتار دوگانه در مورد آزادی عقیده، نشان داده شد.
حضرت آیت الله نمازی در فرازهای دیگر خطبه دوم به موضوع حمله ی جنگنده ی اسرائیلی به هیأت لبنانی در ارتفاعات جولان سوریه و شهادت جهاد مغنیه فرزند عماد مغنیه و سردار محمد علی الله دادی از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به عنوان کارهای مشاورهایی به آنجا رفته بود اشاره کرد و در ادامه فرمود: در پی این حمله تروریستی دبیر کل شجاع و مجاهد حزب الله لبنان آقای سید حسن نصرالله که خدا او را حفظ کند به سران رژیم صهیونیستی هشدار داد و اعلام کرد پناهگاههایتان را آماده کنید، منتظر ضربههای حزب الله باشید. شهرک نشینان صهیونیست از ترس پاسخ موشکی حزب الله شب ها به پناهگاهها میروند. تمام نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی از ترس پاسخ حزب الله در حال آماده باش هستند. فرماندهی کل سپاه پاسداران سرلشکر عزیز جعفری به صهیونیست ها هشدار داده است که منتظر صاعقههای ویرانگر ایران باشید. (تکبیر نمازگزاران) بعد از این پیام فرماندهی سپاه پاسداران صهیونیست ها به وحشت افتادند و به ایران اعلام کردند که ما قصد هدف قرار دادن سردار ایرانی را نداشتیم.
خطیب نماز جمعه در فراز پایانی به سخنرانی اوباما در مجلس سنا و تحلیل ناتوانی آنان در تحریم ایران اشاره کرد و گفت:
آقای نتانیاهو و اوباما ببینند که در هفته گذشته هزار نفر از داعشیها خودشان را تسلیم ارتش سوریه کردند، در عراق هم در سه استان الانبار، صلاح الدین و دیاله داعشیها فرار کردند و 250 نفر از طایفه ایزدیها را که در اسارت داشتند آزاد کردند، این وعده قرآن است که و العاقبه للمتقین.
راهپیمایی سوم بهمن1393کاشان
«الجمعه سید الایام» روز جمعه آقا و سرور روزهای هفته است.
بلوار مصلا تا مسجد حضرت امام رضا(ع) مملو از جمعیت نماز گزاران شد که هماهنگ با وانت بلندگو دار و وزرای شعار نفرت خود را نثار سردمداران صهیونیستی و کفر جهانی می کردند. مردم باشعارهای "لبیک یا رسول الله" و "لا اله ال الله، محمد رسول الله" اطاعت و محبت خود را نسبت به پیامبر گرامی اسلام و همچنین با سر دادن شعارهای "مرگ بر آمریکا"، "مرگ بر اسرائیل" و "مرگ بر فرانسه" نفرت خود را از عاملان توهین به پیامبر (ص) ابراز می کردند. گفتنی است یکی از جوانان مهمان از آمریکای لاتین نیز در حین راهپیمایی به بالای وانت رفت و به زبان اسپانیولی شعارهای ضد صهیونیستی سرداد و مردم نیز با وی همراهی کردند.
نفر ایستاده ی جلو که میکروفون به دست دارد اهل آرژانتین است.
نامه مهم رهبر انقلاب
به جوانان اروپا و آمریکای شمالی
این نامه نشان می دهد که ما در شرایط بدر و خیبریم و زمانی است که باید تمدن اسلامی به جهانیان معرفی شود.جوانان اروپا و آمریکای شمالی به خصوص آماده ی پذیرش پیام های نجات بخش اسلام و انقلاب هستند . بی تردید در حال گذر از پیچ تاریخیم. ان شاء الله!
متن این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
به عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی
حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که دربارهی آنها مستقیماً با شما سخن بگویم. من شما جوانان را مخاطب خود قرار میدهم؛ نه به این علّت که پدران و مادران شما را ندیده میانگارم، بلکه به این سبب که آیندهی ملّت و سرزمینتان را در دستان شما میبینم و نیز حسّ حقیقتجویی را در قلبهای شما زندهتر و هوشیارتر مییابم. همچنین در این نوشته به سیاستمداران و دولتمردان شما خطاب نمیکنم، چون معتقدم که آنان آگاهانه راه سیاست را از مسیر صداقت و درستی جدا کردهاند.
سخن من با شما دربارهی اسلام است و بهطور خاص، دربارهی تصویر و چهرهای که از اسلام به شما ارائه میگردد. از دو دهه پیش به این سو ــ یعنی تقریباً پس از فروپاشی اتّحاد جماهیر شوروی ــ تلاشهای زیادی صورت گرفته است تا این دین بزرگ، در جایگاه دشمنی ترسناک نشانده شود. تحریک احساس رعب و نفرت و بهرهگیری از آن، متأسّفانه سابقهای طولانی در تاریخ سیاسی غرب دارد. من در اینجا نمیخواهم به «هراسهای» گوناگونی که تاکنون به ملّتهای غربی القاء شده است، بپردازم. شما خود با مروری کوتاه بر مطالعات انتقادی اخیر پیرامون تاریخ، میبینید که در تاریخنگاریهای جدید، رفتارهای غیر صادقانه و مزوّرانهی دولتهای غربی با دیگر ملّتها و فرهنگهای جهان نکوهش شده است. تاریخ اروپا و امریکا از بردهداری شرمسار است، از دورهی استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگینپوستان و غیر مسیحیان خجل است؛ محقّقین و مورّخین شما از خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیّت و قومیّت در جنگهای اوّل و دوّم جهانی صورت گرفته، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند.
این بهخودیخود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگوکردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست، بلکه از شما میخواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟ چرا بازنگری در وجدان جمعی، باید معطوف به گذشتههای دور باشد نه مسائل روز؟ چرا در موضوع مهمّی همچون شیوهی برخورد با فرهنگ و اندیشهی اسلامی، از شکلگیری آگاهی عمومی جلوگیری میشود؟
شما بخوبی میدانید که تحقیر و ایجاد نفرت و ترس موهوم از «دیگری»، زمینهی مشترک تمام آن سودجوییهای ستمگرانه بوده است. اکنون من میخواهم از خود بپرسید که چرا سیاست قدیمی هراسافکنی و نفرتپراکنی، اینبار با شدّتی بیسابقه، اسلام و مسلمانان را هدف گرفته است؟ چرا ساختار قدرت در جهان امروز مایل است تفکر اسلامی در حاشیه و انفعال قرار گیرد؟ مگر چه معانی و ارزشهایی در اسلام، مزاحم برنامهی قدرتهای بزرگ است و چه منافعی در سایهی تصویرسازی غلط از اسلام، تأمین میگردد؟ پس خواستهی اوّل من این است که دربارهی انگیزههای این سیاهنمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید.
خواستهی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و میترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. من اصرار نمیکنم که برداشت من یا هر تلقّی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه میگویم اجازه ندهید این واقعیّت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود. اجازه ندهید ریاکارانه، تروریستهای تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند. اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اوّل آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) آشنا شوید. من در اینجا مایلم بپرسم آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کردهاید؟ آیا تعالیم پیامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) و آموزههای انسانی و اخلاقی او را مطالعه کردهاید؟ آیا تاکنون به جز رسانهها، پیام اسلام را از منبع دیگری دریافت کردهاید؟ آیا هرگز از خود پرسیدهاید که همین اسلام، چگونه و بر مبنای چه ارزشهایی طیّ قرون متمادی، بزرگترین تمدّن علمی و فکری جهان را پرورش داد و برترین دانشمندان و متفکّران را تربیت کرد؟
من از شما میخواهم اجازه ندهید با چهرهپردازیهای موهن و سخیف، بین شما و واقعیّت، سدّ عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند. امروز که ابزارهای ارتباطاتی، مرزهای جغرافیایی را شکسته است، اجازه ندهید شما را در مرزهای ساختگی و ذهنی محصور کنند. اگر چه هیچکس بهصورت فردی نمیتواند شکافهای ایجاد شده را پر کند، امّا هر یک از شما میتواند به قصد روشنگریِ خود و محیط پیرامونش، پلی از اندیشه و انصاف بر روی آن شکافها بسازد. این چالش از پیش طراحی شده بین اسلام و شما جوانان، اگر چه ناگوار است امّا میتواند پرسشهای جدیدی را در ذهن کنجکاو و جستجوگر شما ایجاد کند. تلاش در جهت یافتن پاسخ این پرسشها، فرصت مغتنمی را برای کشف حقیقتهای نو پیش روی شما قرار میدهد. بنابراین، این فرصت را برای فهم صحیح و درک بدون پیشداوری از اسلام از دست ندهید تا شاید به یمن مسئولیّتپذیری شما در قبال حقیقت، آیندگان این برهه از تاریخ تعامل غرب با اسلام را با آزردگی کمتر و وجدانی آسودهتر به نگارش درآورند.
سیّدعلی خامنهای
1/11/1393