عرصه گاه تجربه در ششمین جشنواره بین المللی فیلم دانشجویی
عرصه گاه تجربه
در ششمین جشنواره بین المللی فیلم دانشجویی
آیین پایانی این جشنواره عصر چهارشنبه 10 دی 1393از ساعت 18 در سالن آمفی تئاتر دانشگاه صداوسیما برگزار شد.
توفیق اجباری ما را به این مراسم برد. از یک طرف مسؤولیت برگزاری مراسم اختتامیه با دخترم بود و از سوی دیگر دو کار هنری وی به مرحله ی پایانی راه یافته بود و لازم بود که برای تشویق او در مراسم حضور داشته باشیم.
احسان علیخانی مجری مراسم جشنواره
ساعت 6بعد از ظهر پس از قرائت قرآن کریم و پخش تیزر جشنواره دکتر علی اصغر غلامرضایی رئیس دانشگاه صدا و سیما و معاون آموزش، پژوهش و فناوری رسانه ملی با خیر مقدم به مهمانان و دانشجویان حاضر در سالن بیان داشت: جشنواره های دانشجویی با جشنواره های دیگر یک تفاوت عمده داردو آن، این که در دیگر جشنواره ها معمولا سرمایه گذاران، کارگردانان و اهالی رسانه حضور دارند و آن را اداره می کنند و برای کارشان حقوق می گیرند. اما در جشنواره های دانشجویی آثاری شرکت می کند که سرمایه گذاری جدی به عنوان حامی برای چیدن عوامل حرفه ای وجود ندارد. بنابراین نمی توان انتظار حرفه ای بودن از کارهای دانشجویی هم داشت. در حالی که آثار شرکت کرده در همین جشنواره خود دست کمی از آثار حرفه ای ندارد. بعضی از آن ها ذهن را به خود مشغول می کند. هرچند که در محیط آموزشی و با امکانات حداقلی ساخته شده است.
وی افزود: این آثار همین طور با هدف در معرض دیده شدن قرار گرفتن ساخته نشده است بلکه دانشجو نگاهش به آن عمدتا به عنوان بخشی از فرآیند آموزش بوده است. از نظر من آثار دانشجویی دارای صفت ترین هستند و مرحله آموزش نیز برای همه ما مرحله ای دائمی است و تا پایان عمر ادامه دارد.
پخش کلیپ پشت صحنه جشنواره در دانشگاه صداوسیمای قم و تهران از دیگر بخش های مراسم بود. در ادامه اختتامیه نیز از احمدرضا معتمدی و سعید توکلیان دو تن از اساتید فیلمساز دانشگاه صداوسیما تقدیر به عمل آمد.
سعید توکلیان استاد برجسته ی رشته ی هنری انیمیشن در ایران بعد از دریافت تندیس و لوح تقدیر خود از دست دکتر ناصر گل محمدی بیان داشت: در این لحظه به 32 سال قبل فلش بک می زنم. زمانی که به عنوان اولین استاد دانشکده صداوسیما با اولین دانشجوی خود یعنی دکتر ناصر گل محمدی در کلاس حضور داشتیم، نامه ای به دستم رسید که تبریکی از جانب پدرم به همراه وظایفی که در حوزه آموزش برای من تعیین کرده بود و حالا به 32 سال بعد فلش فوروارد می زنم یعنی هفته گذشته زمانی که نامه ای به دستم رسید مبنی بر کسب منشور اخلاق پژوهش.
در همین لحظه پدر وی که در سالن حضور داشت مورد تشویق ممتد حاضران قرار گرفت.
سعید پورصمیمی هم که برای اهدای تندیس و لوح تقدیر به احمدرضا معتمدی به روی سن دعوت شده بود درباره وی عنوان کرد: من برای دو فیلم "زشت و زیبا" و "قاعده بازی" افتخار همکاری با آقای معتمدی داشتم. ایشان وجودشان برای سینما یک غنیمت است. ایده های بسیار خوبی در حوزه فلسفه فیلم دارند. امیدوارم این ایده ها به روی کاغذ بیاید و روی کاغذ نماند و به تصویر کشیده شود.
دکتر رضا پورحسین معاون قائم مقام سیما نیز با اشاره به جمله سعید توکلیان مبنی بر این که اگر دوباره متولد شوم همین مسیر را ادامه می دهم، گفت: این جمله نشان دهنده نوعی خودشکوفایی است که در همه افراد صورت نمی گیرد. واژه خودشکوفایی که خمیرمایه آن در فرهنگ غنی ما نیز هست در بسیاری از مکاتب روانشناسی مورد تاکید است و من این واژه را از 5 تن از بزرگان دیگر هم شنیده ام. تنها افراد کمی بعد از گذر سال هایی از عمرشان از آن رضایت دارند و افسوس نمی خورند که آقای توکلیان یکی از آن هاست.
وی سه مولفه عشق، عقل و ایمان را در رسیدن به خودشکوفایی موثر دانست و درباره احمدرضا معتمدی افزود: در سینمای فعلی ما که کمی خالی از اندیشه است، آثاری همچون اثار آقای معتمدی اهمیت زیادی دارد. اگرچه این نوع فیلم ها ممکن است در ظاهر درخشش گیشه ای نداشته باشند اما فیلم هایی مانا هستند و در سال های بعد تاثیرشان بیشتر عیان می شود.
دکتر کاظم نظری دبیرششمین جشنواره بین المللی فیلم دانشجویی مؤثر ترین فرد این اتفاق مبارک هنری در این تصویر دیده می شود؛ کسی که همشهریان من سال ها پیش نمایش آیینی خورشید کاروان را در کاشان از وی مشاهده کرده اند. وی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی ، تحصیلات حوزوی نیز دارد و با حسن خلق و زبان نرم و روابط عمومی بالا توانسته است از ظرفیت های خوب دانشگاه و جامعه هنری برای بهتر برگزار شدن جشنواره بهره برداری نماید.
احمد ضابطی جهرمی استاد برجسته رشته ی مستند در ایران و یکی از داوران جشنواره فیلم دانشجویی .از ایشان و استاد احمد رضامعتمدی و استاد حمیدرضا حافظی بسیار سپاسگزاریم زیرا حق بزرگی بر گردن دانشجویان و به ویژه درپرورش استعدادهای فرزند من داشته اند. در پایان مراسم خدمت این عزیزان رسیدیم و از زحماتشان قدردانی نمودیم.
بیانیه هیات داوران در بخش های مختلف قرائت و برگزیدگان بخشملی در 4 حوزه داستانی، مستند، پویانمایی و ویدئوگرافیک معرفی شدند. گفتنی است هیاتداوران اثری را در بخش تله تئاتر شایسته تقدیر ارزیابی نکردند.
اسامی برگزیدگان ششمین جشنواره بین المللی فیلم دانشجویی به شرح زیر است:
بخش بین الملل:
فیلم اول :رسول مهربانی به کارگردانی محمد سعید قشقایی،دانشگاه صدا و سیمای قم
فیلم دوم:همسایه ها.... دمشق دین و انسانبه کارگردانی احمد الاشقر، المعهد العالی لإدارة الأعمال HIBAفیلم دوم:«التحاق» به کاگردانی عمارعبد الشویلی،
فیلم سوم: میتینگ به کارگردانی امیر عباس ربیعی، دانشگاه هنر تهران
فیلم سوم:مقام سیده زینب به کارگردانی محمد صفی الدین، بیروت
لوح تقدیراول : به آسمان لبخندبزن به کارگردانی سیدسجاد موسوی، دانشگاه سوره
لوح تقدیراول:وقت بازی به کارگردانی سپیده برجی نیا،
لوح تقدیر دوم: بقایا به کارگردانی حسین کولی، جامعه بغداد
لوح تقدیر دوم: به پشت تابلو نگاه کن ازمحسن برمهانی، دانشگاه صدا وسیما
لوح تقدیر سوم:رنگان 99 به کارگردانی تیام یابنده، دانشگاه بوشهر
بخش داستانی:
فیلم اول:گنوغک به کارگردانی علیرضا احمدی طیفکانی دانشگاه سوره
فیلم دوم: بدها یک سارینا محبی به کارگردانی زینب احمدی دانشگاه صدا و سیما
فیلم سوم:ماهور به کارگردانی ندا وفایی دانشگاه صدا و سیما
لوح تقدیر داستانی:
فیلم.حذف اضطراری به کارگردانی فهیمه آقا حسنی و پیمان نعیمی دانشگاه تهران فیلمپرنیان به کارگردانی فریماه فرهنگی دانشگاه صدا وسیما
بخش مستند:
فیلم اول:روزی عمو یدا... و همسرشبه کارگردانی مرتضی جعفر قلی زنجانی، علمی کاربردی واحد 03
فیلم دوم:وقتی گفتند نمی شودبه کارگردانی فاطمه مرزبان،علمی کاربردی فرهنگ و هنر
فیلم سوم:پیدایش به کارگردانی یوسف جعفری،مریم فرهنگ، دانشگاه صدا وسیما
بدون بلیطبه کارگردانی صبا قاسمی فیروزآبادی،دانشگاه هنر سینما تئاتر
لوح تقدیر مستند:
فیلمزندگی پنهانبه کارگردانی فاطمه قزوینه، علمی کاربردی بیمه ایران -
فیلمقلب صورتی معصومه به کارگردانی فریبرز آهنین و مجید شیدا، دانشگاه سپهر
فیلمخواهرم محدثهبه کارگردانی عاطفه محرابی، دانشگاه سوره
بخش پویانمایی:
فیلم اول:شعر کودکانه نمازبه کارگردانی شیما زارع دانشگاه آزاد
فیلم دوم:جوجه ماشینیبه کارگردانی محبوبه محمد زکی دانشگاه سوره
فیلم سوم:چه زخم هاست نهان به کارگردانی مونا شمس دانشگاه صدا وسیما
کاردستی به کارگردانی مریم السادات طباطبایی تربیت مدرس
لوح تقدیر پویانمایی:
من وما به کارگردانی سیده معصومه حسینی تربیت مدرس، تلاش برای استفاده از تکنیک زیردوربین .
مرد،بت،گربه وکمک به کارگردانی مهناز یزدانی، تلاش برای ایجاد فانتزی و شوخی
بخش ویدئوگرافیک:
فیلم اول:تیزر نمایشگاه قرآن کریمبه کارگردانی رضا مهران فر دانشگاه علمی کاربردی رسانه
فیلم دوم: " از نو" به کارگردانی زهرا عزیزی دانشگاه صدا وسیما
لوح تقدیر ویدئوگرافیک:
به کلیپ شهید به کارگردانی مریم فرهنگ دانشگاه صدا و سیما