سیدی که مایه ی فخر دانش بود!
ولایی می اندیشید وبسیجی وارعمل می کرد.
دکتر سید مهدی فخرایی بسیجی رزمنده و نخبه ی علمی دانشگاهی ما بود که برای نهادینه کردن فرهنگ خودباوری و خوداتکایی اداره ی کشور زحمات فراوانی کشید. حضور وی در چند دوره ی برگزاری کنگره های پیشگامان پیشرفت مایه ی دلگرمی فراوان و آرامش خاطر دانشجویان کشور بود. او استاد تمام مهندسی برق و الکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و فرهیخته ی خوشاخلاق و پرهیزگاری که محبوبیت فراوانی داشت به ویژه مورد احترام دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران بود. مرد مهربانی که هیچ گاه تبسم از چهره اش دور نمی شد و شخصیت آرام و موقّرش و زبان نرم و حجب و حیای ذاتی اش لحظه ای پنهان نمی ماند. استادی پرکار، سالم و خوشنام که از سابقه ی زیادی در رشته ی تخصصی خود برخوردار و از اولین کسانی بود که از تخصص الکترونیک در رفع نیازهای دفاع مقدس استفاده کرد .دانشجویان فراوانی را در سطوح مختلف تربیت کرد که بسیاری از آن ها اکنون از اعضای هیات علمی دانشگاهها به شمار می روند.همچنین از فعالان ارتباط صنعت و دانشگاه بود که پژوهشهای کاربردی و عملیاتی شده ای در صنعت داشت.
در تاسیس و فعالسازی بنیاد ملی نخبگان مشارکت و نقش زیادی داشت و برای همه نخبگان کشور چهره ای آشنا، صمیمی و خدوم بود. دکتر سید مهدی فخرایی، معاون پژوهش و برنامهریزی بنیاد ملی نخبگان در زمان ریاست دکتر واعظ زاده در بنیاد و همچنین دبیر دوره های اولیّه کنگره پیشگامان پیشرفت بوده است. استاد فخرایی در سال 1339 در دزفول متولد شد و تحصیلات دوره دبیرستان را در مدرسه وابسته به دانشگاه شیراز پس از انتخاب به عنوان دانشآموز نخبه برگزیده گذراند. وی سپس در رشته مهندسی برق و الکترونیک موفق به اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران شد و دوره دکتری خود را در همین رشته در دانشگاه کانادا ادامه داد. او دارای 220 مقاله علمی ملی و بینالمللی در رشته تخصصی خود بود. وی دبیری 12 همایش علمی در کشور را در کارنامه کاری خود داشت.تقدیر این گونه رقم خورده بود که مرغ روحش به شوق دیدار معبود به بهانه ی سرطان خون پر بکشد و در روز یک شنبه مورخ 16 آذر مصادف با روز دانشجو به عالم قدس پرواز کند و در جوار الهی آرام گیرد.
او یکی از خاطرات خوب ما بود!
آن چه گفتنی است اینکه ازعشق الهی وغیرت اسلامی و انقلابی برخوردار بود و همین سبب شده بود تا گام های بلندی برای پیشبرد انقلاب اسلامی بردارد. آن چه بیان می شود بزرگ نمایی و بلوف نیست. ویزگی های برجسته ی فراوانی داشت از جمله آنکه بسیار خاکی و متواضع و دلسوز بود، همین ویژگی سبب شده بود تا هر کس در کنارش قرار می گیرد احساس عزت و آرامش کند. تجربیات و دانسته هایش ارزشمند و سلوک و رفتارش نشاط انگیز بود. من خود یکی از ارادتمندان او بودم .
پیش از کنگره ی چهارم پیشگامان پیشرفت که مقرر بود در شیراز برگزار شود در یک نشست مشورتی که در اواخر آبان ماه92 در مرکز الگوی پیشرف برگزار شد، بار دیگر موفق به زیارت ایشان شدم. آن روز از سلامت کامل برخوردار بودند و در وقت ناهارهم کنار ایشان نشسته بودم. احساس یک میزبان را داشتند و مراقبت می کردند که ما مهمانان کمی و کسری نداشته باشیم و در عین حال یکی از دانشجویان که رو به روی ما نشسته بود سخنی را گفت که به نوعی فتنه گران سال 88 را تأیید می کرد. استاد فخرایی با دقت و دلسوزی مطلب شان را اصلاح کردند و در تقویت جایگاه ولایت فقیه مطالب ارزشمندی را بر آن افزودند. گویی وظیفه و فرض می دانستند که اگر شده حتی یک انسان نسبت به مسائل و موضوعات روز کشورآگاهی پیدا کند.
نکته ی دیگری که آن روز اتفاق افتاد این بود که در برنامه ی سخنرانی به بیان خاطرات دوران انقلاب و حضورشان درجهاد سازندگی در مناطق محروم کشور وفعالیت هایشان در جبهه پرداختند و توصیه کردند که جوانان امروز همچون جوانان دهه ی شصت تا توان دارند بر حجم فعالیت های خود بیفزایند و کشور را به پیش ببرند. گویی در آن روز به وی الهام شده بود که عن قریب از میان ما خواهد رفت . سفارش او این بود که اگر شده یک یادداشت کوتاه که محتوی یک ایده و فکرنو برای پیشرفت کشور باشد بنویسید و به دفتر کنگره ها و کنفرانس ها بفرستید و توضیح می داد که این ایده های شما به انجمن های علمی می رود و جمعی از نخبگان را به فعالیت وا می دارد و همین قدم های کوچک زمینه ساز پیشرفت نظام اسلامی می شود.
برای شادی روح او چه هدیه ای از این بهتر که هریک از ما عامل به توصیه ی او باشیم و یادداشت ها و مقالات ابداعی خود را به کنفرانس ها و کنگره های سالانه ی پیشگامان پیشرفت ارسال نماییم. چهارمین کنفرانس سالانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با موضوع پیشرفت ایران؛ گذشته، حال، آینده در روزهای 30 و 31 اردیبهشت ماه 1394 برگزار خواهد شد . هدف این کنفرانس، واکاوی علل و عوامل بنیادین مؤثر در فرآیند پیشرفت ایران در گستره زمانی گذشته، حال و آینده است. لذا کندوکاو در فراز و فرود تحولات تاریخی ایران، ارزیابی روند پیشرفت جاری کشور و ارائه تصویری آینده پژوهانه در افق یکصدساله، از محورهای اصلی این کنفرانس محسوب می شوند. سامانه http://4c.olgou.ir به این موضوع اختصاص یافته است.