دیداری خاطره انگیز با خورشید جماران
دیداری خاطره انگیز با خورشید جماران
تصاویری که ملاحظه می کنید برای اولین بار منتشر می شود.لحظه ی دیدار دانشجو معلمان دانشسرای راهنمایی تهران در سال 58 با حضرت امام در جلوی منزل ایشان در چهارمردان قم است.
یکی از خاطرات فراموش نشدنی نهادامورتربیتی آموزش و پرورش کاشان دیدار با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در تاریخ 24 آذرماه 1364 درحسینیه جماران تهران است.
مدیریت امورتربیتی در آن زمان تلاش فراوانی کرد تا این دیدار فراهم گردید و این می توانست به نوعی تقدیر از زحمات رسولان انقلاب در مدارس باشد. گرچه سهمیه اخثصاص داده شده اندک بود ولی در مجموع افتخاری برای این نهاد انقلابی در آموزش و پرورش کاشان به شمار می آمد. تعداد 50 نفر با یک دستگاه اتوبوس خود را به قلب تپنده ی جهان اسلام در جماران رساندند و عهد و پیمانی را که از ابتدای انقلاب با امامشان بسته بودند تجدید نمودند امام راحل گرچه در آن روز سخنرانی نداشتند؛ اما دیدار ایشان مایه ی شور و شعف و خرسندی زائران بود. دیدار ایشان در آن روز برای خود من بسیار غرور انگیز و شادی بخش بود. پیش از آن تصوّرم این بود که حضرت امام به سبب کهولت سن خمیده قامت هستند زیرا صفحه ی تلویزیون چنین حسّی را القا کرده بود. آن روز مواجه با صحنه ای شدم که این تصور را به کلی دگرگون کرد. امام به محض ورود به حسینیه ی جماران با اندامی کشیده و راست قامت در چشم من جلوه نمودند و بعد ضمن مکث کوتاهی مستقیم به طرف صندلی مخصوص خود حرکت کردند. گام هایشان را تند و سبک بر می داشتند که نیرومندی یک جوان بلند قامت را در ذهن تداعی می کرد. لبریز از نشاط وسرزندگی بودند. ابتدا در جلوی جمعیّت ایستادند و به ابراز احساسات مردم پاسخ دادند و سپس روی صندلی نشستند و باز هم به عواطف مردم با دست و سر پاسخ گفتند. جمعیّت لحظه ای آرام و قرار نداشت و مثل امواج خروشان دریا در حرکت بود و دعا و شعار نثار می کرد.چفیه ها و دستارها و پارچه ها نیز پیوسته به بالا فرستاده می شد تا با دست مبارک امام تبرّک یابد. علاوه بر جمعیت ما کاشانی ها صدها نفر دیگر نیز حضور داشتند و حسینیه گنجایش این همه آدم را نداشت. به ناچار خیلی ها روی پای یکدیگر نشسته بودند بدون اینکه صدای اعتراض کسی بلند شود.فکر می کنم یکی از همراهان امام خیر مقدم گفت و احیاناً مدّاحی نیز قطعه ی کوتاهی نوحه خوانده باشد، در آن لحظه آن چنان از خود بی خود و محو تماشای امام شده بودم که متوجه این بخش از برنامه ها نشدم.می خواستم در آن مدت زمان کوتاه با همه ی وجودم امام را ادراک نمایم.
اکنون 29 سال گذشته است و در ماه آذر قرار گرفته ایم. به نظرم رسید تا از نسخه ی کاربن گذاشته شده صورتجلسه ای که مربوط به همین دیدار است گزارشی بدهم .چون خارج از مکاتبات اداری تهیه و تنظیم گردیده است و شاید نسخه ی اصلی آن هم موجود نباشد و حیف است که چنین رویدادهایی ثبت تاریخ نگردد. امیدوارم دست کم برای همکارانی که نامشان در این صورتجلسه آمده است جالب و خاطره انگیز باشد. آن هایی هم که نیستند مثل خانم مختاری که درجوار رحمت الهی قرار یافته اند،طلب آمرزش می کنیم. روحشان شاد!
صورت جلسه
در رابطه با پیام تلفنی که در تاریخ 23/9/1364 از دفتر نمایندگی امام در قم با آقای محمّد صفّاری داشتند.تعداد 50 نفر از برادران و خواهران فرهنگی و اداری آموزش و پرورش کاشان در پاسخ به نامه ی شماره 21586 مورخ 16/4/1364 سهمیه ی دیدار با حضرت امام مدظلّه العالی داده شده است. در این رابطه در روز یک شنبه مورخ 24/9/1364 جلسه ای با حضور برادر باباحسنی معاون آموزشی اداره و برادر احمد فرهنگ مسؤول دایره امور تربیتی، برادر صفّاری مسؤول واحد مالی-اداری و مقاطع تربیتی، برادر عسکری مسؤول واحد فرهنگی سیاسی، برادر تفویضی مسؤول پرسنلی و ستاد پشتیبانی، برادر حبیب الله بارفروش مسؤول واحد فعالیّت های گروهی دانش آموزی و برادر غلامرضا حداد مسؤول انجمن اولیا و مربیّان و برادر پور حدّاد مسؤول پشتیبانی امورتربیتی در محل امور تربیتی آموزش و پرورش کاشان تشکیل و پیرامون نحوه ی انتخاب افراد و اعزام آنان بحث و تبادل نظر گردید که نتایج زیر حاصل شد:
مدیریت آموزش و پرورش کاشان در کانون جوانه ها-سال 1364
ردیف اول آقای صحت(مسؤول دوره ی راهنمایی)و(؟) ردیف دوم دکتر راستگو و مرحوم حاج آقا مصطفی حائری
در ردیف سوم خطیب تواناحجت الاسلام صحفی(مربی پرورشی دبیرستان امام خمینی) و حجت الاسلام نقیبی(معاون پرورشی) و جناب مهندس بیدگلی(رئیس آموزش و پرورش)نشسته اند.
الف - مربیان تربیتی از طریق قرعه کشی و طبق سهمیه زیر انتخاب می گردند:
سهمیه برادران ابتدایی 10 نفر، برادران راهنمایی 5 نفر و برادران دبیرستانی 2 نفر.
سهمیه خواهران ابتدایی 9 نفر، خواهران راهنمایی 3 نفر و خواهران دبیرستانی 2 نفر.
در ضمن مقرّر شد که یک سوم سهمیه هر مقطع به صورت ذخیره در قرعه کشی شرکت داده شوند تا در صورت افزایش سهمیه و یا احیاناً انصراف،جایگزین گردند.
ب- کادر اداری امور تربیتی و آموزشی مشروط به حداقل شش ماه سابقه کار و تأیید مسؤولین ذی ربط انتخاب و معرفی شوند. این تعداد در هر صورت از 18 نفر با احتساب راننده بیشتر نخواهد شد.
تصویری از فعالیت های مربیان پرورشی کاشان هنگام ورود به محل برگزاری نماز جمعه در سال1364
ج - طی قرعه کشی که بر اساس شماره های کد پرسنلی در حضور حاضرین به عمل آمد از مربیان تربیتی به شرح ذیل تعیین شدند:
ابتدایی برادران: اصغرحسین زاده،حسین مسلمی،ابوالفضل زارعی،سیّدمهدی نواّبی ،اصغر براتی نژاد [دندانپزشک]، محمّد علی رحیمی، محمّد رضا دانش، حمید رضا جواهر کلام ، محمّد حیدری، خسرو نمازی.
ذخیره های ابتدایی برادران: حسین میرزایی، محمّد رضا ذوالفقاری، محمّد جواد عالمی طامه.
راهنمایی برادران : سیّد محمّد کاظم آیت اللهی، سیّد محمود حسینی، قدرت الله شفایی، غلامرضا جلو داریان، محمّد ذبیحی رضایی.
ذخیره های راهنمایی برادران: علی اصغر رحیمی، سیّد عبّاس موسوی، عبّاسعلی احمدی ارمکی.
دبیرستانی برادران: حسین حنطه ای، حجت الاسلام سیّد مرتضی صحفی. ذخیره: احمد شریف.
ابتدایی خواهران: هاشمیان رهقی، اعظم خیران، زهرا مصطفوی الحسینی، پری تسلّطی، مرضیّه مازوچی، زهرا گدازچیان، عالیه سپهری، صدیق ارفعی، فاطمه حسن زاده.
ذخیره های ابتدایی: زهرا محمّدی، صدیقه سنگکی، صدیقه مختاری.
راهنمایی خواهران: زهرا فاطمه مهدوی فر، شکوه السّادات فاضل، نرجس خاتون عبّاسی.ذخیره : بهجت تقوایی.
دبیرستان خواهران: زهره محلوجی ، اکرم نزادی. ذخیره: فاطمه فضایلی(پوشنه).
برادران کادر اداری عبارتند از: حبیب الله بارفروش، حمیدرضا تفویضی، احمد فرهنگ، محمّد صفّاری، علی محمّد غفّاریان، لطیفی، پور حدّاد، غلامرضا حدّاد، محمّدمهدی صفّاری نژاد، عبّاس خنشان، عسکری ،محمد آبیاتی، عبدالله (احمد)خوش حساب،عرفان، خیرالله کریمی، حسینی (ده زیری)، حسن طالبی، محمود خراسانی زاده .
تصویری از برگزاری مراسم 13 آبان در محل چهل جریب کاشان درسال 1364